Středa, 12 ledna, 2022

Buy now

- Komerční sdělení -zprávy

Rychlá jídla z listového těsta, která oceníte nejen na svátky

Každé hospodyňce po vánočním pečení a vaření padne dobře trochu pauzy. Pokud hledáte nějaké jednoduché tipy na vaření mezi svátky či po nich, zvažte zásobu listového těsta. Listové těsto koupíte i mražené a kdykoli budete chtít, můžete z něj připravit slané i sladké recepty. Je univerzální, ušetří vám čas i námahu a výsledek bude nejen chutný, ale také estetický. Vyzkoušejte některý z těchto receptů.

Mini hot-dogy z listového těsta

Ingredience

340 g uvařených kuřecích párků
1 balík lístkového těsta
⅓ šálky hořčice
Zahřejte troubu na 200 °C. Párky překrojte na polovinu. Listové těsto nakrájejte na pásky dlouhé zhruba 7,5 centimetru a široké 2,5 centimetru. Párky obalte pásky listového těsta a přeložte na plech vystlaný pečícím papírem. Pečte dozlatova, 15 až 20 minut. Podávejte s hořčicí nebo kečupem.

Parmezánovo-cibulová hnízda

Ingredience

1 list mraženého listového těsta
1 velké vejce, rozšlehané
3 mladé cibulky, nakrájené na tenké plátky
¼ šálku strouhaného parmazánu
2 PL strouhaného parmazánu k posypání
sůl a pepř
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Jednoduchá Svíčková Wellington v lístkovém cestě
Chutné maso v lístkové cestě a v domácí housku? Dva výjimečné slané koláče, které musíte vyzkoušet!
Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pečícím papírem. Rozválejte těsto a potřete ho vajíčkem. Posypte cibulkou, přidejte ¼ šálku parmazánu, ¼ lžičky soli a ⅛ lžičky pepře. Pevně ​​srolujte. Srolované plněné těsto dejte na chvíli do mrazničky, aby zpevnělo, ale stále se dalo krájet – asi na 20 minut. Roládu nakrájejte na 8 milimetrů silná kolečka a položte na připravený plech. Posypte zbylými 2 lžícemi parmazánu a pečte dozlatova 12 až 15 minut.

Kuřecí polštářky s hráškem a sýrem

I
1 a ½ šálku mletého nebo nadrobno nakrájeného vařeného kuřecího masa (může být i zbytkové z polévky či jiných receptů)
1 šálek strouhaného sýra
1 šálek mraženého hrášku
1 balík lístkového těsta
1 velké vejce, rozšlehané
¼ šálku dijonské hořčice
Předehřejte troubu na 200 °C. Ve střední misce smíchejte kuřecí maso, sýr a hrášek. Plát listového těsta překrojte na polovinu a ještě jednou – aby vznikly 4 obdélníky, ty uložte na plech vystlaný pečícím papírem. Na polovinu každého obdélníku rovnoměrně naložte kuřecí směs. Přeložte a utěsněte okraje. Potřete vajíčkem. Pečte dozlatova 20 až 25 minut.

Jablečné pirožky z listového těsta

INGREDIENCE

4 pláty rozváleného listového těsta, částečně rozmraženého
2 šálky jablečného pyré se skořicí
2 PL medu
1 lžíce mléka
Předehřejte troubu na 200 °C. Dva plechy vystelte pečícím papírem. Z každého plátu vyřízněte kolečka o průměru 14 cm. Na polovinu každého kolečka naneste ¼ šálku jablečného pyré, nechte okraj 1 cm. Pokapejte medem a přeložte druhou polovinu těsta, abyste vytvořili pirožky. Pomocí vidličky utěsněte okraje a koláčky přeložte na plech. Vrch potřete mlékem, posypte trochou cukru a pečte 10 minut. Nechte vychladnout 10 minut na stojanu a můžete podávat. Výborně chutnají ještě teplé se smetanou.

Další články autor

Comments

spot_img

Nejnovější články